Τι είναι το πέλλετ; Τι πλεονεκτήματα έχει και ποιά τα χαρακτηριστικά του

Foodilicious

Τη λύση στο πρόβλημα της οικονομικότερης θέρμανσης σπιτιών και επαγγελματικών χώρων καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος με εναλλακτικότερες πηγές θέρμανσης βρίσκουμε στην επιλογή σομπών με κύρια καύσιμη ύλη το ξύλο και το pellet. Παρέχουν μεγάλη οικονομία, ασφάλεια, εγγυημένη σωστή λειτουργία και είναι εύκολες ως προς τη χρήση τους και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού, έχουν μεγάλη διάρκεια αντοχής και σύγχρονη σχεδίαση ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι ξυλόσομπες και οι λέβητες pellet χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία τους.

Pirin Pellet

Το συγκεκριμένο πέλλετ απο έλατο του οποίου αντιπροσωπεύουμε επίσημα στην χώρα μας, παραγωγής Βουλγαρίας, είναι συμβατό με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ ΕΝ 14961 – 2 Α2.
Κύριο χαρακτηριστικό του Pirin pellet είναι η πολύ υψηλή θερμιδική του απόδοση και η σχετικά χαμηλή ποσότητα στάχτης.Το Pirin pellet είναι
ένα από τα καλύτερα πέλλετ της ελληνικής αγοράς όσον αφορά τη σχέση κόστους προς απόδοση ( € / KWH).

Το Pirin Pellet δεν περιέχει χημικά πρόσθετα.

Πλεονεκτήματα Pirin Pellet

  • Η καύση της βιομάζας έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου - επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.
  • Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου στη βιομάζα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.
  • Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλάγματος.
  • Η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή, αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές με τη χρήση εναλλακτικών καλλιεργειών (διάφορα είδη ελαιοκράμβηςσόργοκαλάμικενάφ) τη δημιουργία εναλλακτικών αγορών για τις παραδοσιακές καλλιέργειες (ηλίανθος κ.ά.), και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, συμβάλλοντας έτσι στη κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παραγωγή υγρών βιοκαυσίμων έχει θετικά αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης τόσο στον αγροτικό όσο και στο βιομηχανικό χώρο.
  • Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας .

Αναλυτικά χαρακτηριστικά πέλλετ "Pirin"

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΜΕΣ
 
Πιστοποίηση ΕΛΟΤ ΕΝ 14961 – 2 Α2
Θερμική απόδοση 5,4kwh/kg
Διάμετρος 6mm
Μήκος 0,8-3mm
Υγρασία <10%
Σκόνη <1%
Στάχτη <0,7%
Πυκνότητα 1,12 kg / dm3
Θερμοκρασία τήξης της στάχτης >1200
Συσκευασία Σάκοι των 15 κιλών
Παλέτα 75 σάκοι (1125 κιλά)

Σόμπες KalorImages

Η μεγάλη γκάμα από Ιταλικές σόμπες που διαθέτουμε περιλαμβάνει ποικιλία από χρώματα και εξωτερικές εμφανίσεις ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Ο σχεδιασμός τους γίνεται με προσοχή στην λεπτομέρεια χωρίς όμως να επηρεάζει την λειτουργικότητά τους, για να ταιριάζει σε κάθε χώρο και εσείς να απολαμβάνετε την όψη της φλόγας και την οικονομία της τάξεως του 40-50% που μπορεί να σας προσφέρει η θέρμανση με pellet. Μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής. Μια ενεργειακή σόμπα pellet χρειάζεται γέμισμα μια με δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης και την ένταση λειτουργίας.

Οι σόμπες pellet διαθέτουν ωριαίο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό καθώς και περιλαμβάνουν ενσωματωμένο θερμοστάτη. Όλες οι συσκευές θέρμανσης που αντιπροσωπεύουμε συνοδεύονται από πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την καλή λειτουργία και την εγγυημένη απόδοσή τους.